Geïntegreerd telen

Van der Drift

Van der Drift Roses gebruikt hoofdzakelijk biologische gewasbeschermingsystemen ter bescherming van de roos, onze medewerkers, de consument en het milieu. Hiermee behouden we het hoogste kwaliteitsniveau en werken we milieubewust.

Er komen steeds meer biologische bestrijders op de markt met een steeds hogere kwaliteit. De bio is steeds beter bestand tegen de veranderende omstandigheden in de kas. Hergroei na bijvoorbeeld spintaantasting is bij toepassing van biologie veel beter; het gewas herstelt sneller dan na bestrijding met chemische producten. Voor sommige ‘plagen’ zijn er helaas geen bioproducten voorhanden. We gebruiken dan middelen die de biologie niet noemenswaardig aantasten. Zo houden we de kwaliteit hoog en resulteert onze werkwijze in een goede houdbaarheid, zonder dat de roos belast is met chemische residuen.

Daarnaast is bio voor onze medewerkers een stuk vriendelijker. We passen de bio toe middels een verblaasinstallatie of met de hand. Iedere medewerker is in staat bio toe te dienen zonder hiervoor speciale licenties te behalen.